Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2007.12.29. 11:05 relaxmester

Vizsgadrukk

A 22 éves Zoltán a vizsgára egész előző nap és éjszaka is tanult. Közben itta a kávét és a serkentő ginkgo teát, hogy friss tudjon maradni. A vizsga délelőtt 10-kor kezdődött, úgy érezte, hogy felkészült, kiolvasta az egész könyvet, tudja is...

Kezdett egyre ingerültebbé válni, majd mielőtt ő következett volna, egyre bágyadtabbnak tűnt.

Természetsesen nem sikerült neki. De miért?

A vizsgára készülve Zoltán elkövette azt a hibát, hogy nem aludt előttevaló éjjel. Van amikor sikerül alvás nélkül a legjobbat teljesítenie agyunknak, de ha megkockáztatjuk, hogy hátha sikerül, megvan a veszélye, hogy hasonló 'szerencsével' járunk, mint Zoltán.

  Ha nem pihensz, olyan üres marad a papírod, mint Zoltáné. Pedig Te mindent tudsz.

Orvosok vizsgálatokkal kimutatták, hogy az alvás nagyon fontos a tudás elmélyülése szempontjából. A fáradtság pedig megnehezítheti a gondolkodást, és ha egy diák fáradtan megy vizsgázni, esetleg még a legegyszerűbb kérdésre sem tud válaszolni, amit akár komolyabb tanulás nélkül is könnyen megválaszolt volna.

 "Többet ér egy rövid alvás tanulás előtt, mint órákon át kimerülten, szenvedve tanulni"

 A stressz persze gyakran jobb teljesítményre készteti az agyat, de kimerült állapotban már gyakran ez sem használ annyira.

 Ha mást nem tehetünk, legalább üljünk le egy székre vizgsa előtt és próbáljuk meg ellazítani magunkat, ne a gondolatainkkal törődjünk, ez egy kicsit felfrissíti az agyat és esetleg olyan dolgok is eszünkbe jutnak maj, amikre nem is számítottunk volna.

 Ne nyúljunk különböző serkentőszerekhez, mert ez nagy valószínűséggel függőséghez vezet! Próbáljuk meg a hagyományos és bevált módszert: az alvást, és a relaxációt!

 Egyébként is miért az utolsó pillanatban kell elkezdeni tanulni? Biztos megéri?

Szólj hozzá!

Címkék: kávé stressz alvás fáradtság félelem tea feszültség relaxáció relaxál gyomorösszerándulás vizsgadrukk serkentőszer


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr19272213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása