Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.06.12. 13:34 relaxmester

Godnolkodás az öngyilkosságról

Ági 17 éves. Környezetében mindenki egészségesnek és leggyakrabban vidámnak tartja őt, elég gyakran a társaság központja, de valami mégsincs rendben. Viszont ezt a kívülállók nem látják. Erről csak ő maga tud. Ha teheti gyakran van egyedül a szobájában. Gondolkodik. Töpreng, hogy hol rontotta el az életét. Többet vár el magától, sosem elég neki amit véghezvitt, így sosincs igazi sikerélménye. Legjobb barátnője Éva is észrevette, hogy nincs minden rendben, ő azt mondta, hogy azt a lányt szeretné újból látni, akit ezelőtt fél évvel ismert. De komolyabban nem aggódik miatta. 

Áginak többször eszébe jutott már az öngyilkosság. Gyakran gondolkodik azon, hogy hogyan is ölhetné meg magát. Hiányozna egyáltalán valakinek? Sejti, hogy hiányzona.

Egyik nap felvágta az ereit. Nem halt meg, viszont nagyon megviselte. De úgy érezte, hogy ez így jó, mert megérdemli a szenvedést. Viszont senki nem vette észre. Még a szülei sem, akik minden nap vele vannak. Áginak fáj, hogy nem figyelnek rá eléggé. Szerette volna valahol mélyen a lelkében, hogy észrevegyék, hogy meglássák, hogy baj van.

Egy ideje már nem is eszik rendesen. Nincs megelégedve a testével sem. Keveset eszik, hogy minél soványabb legyen. Túl sokat vár el magától, de tudja hogy nem jó ez így, mégsem kért segítséget. Nincs hozzá elég lelki ereje, hogy segítséget kérjen. 

 A külvilág nehezen veszi észre ha nincs minden rendben

Ágihoz hasonlóan rengetegen vannak akik hasonló tünetekkel küszködnek. Bár együtt élnek szüleikkel, vagy közeli hozzátartozóikkal, mégsem érzik jól magukat, elhanayagoltnak és feleslegesnek érzik magukat. Az ő esetükben nem időszakos hangulatzavarról beszélhetünk, hanem a depresszió kezdődő, vagy már kialakult formájáról.

Áginak pszichiáterhez kell fordulnia, aki a megfelelő kezeléssel ki tudja billenteni ebből az állapotból és idővel akár teljesen tünetmentessé válhat. Ha körrnyezetedben lévő embereken felismersz hasonló tüneteket, mindenképpen beszélgessél el vele erről, és ha szükséges mindenképpen add meg a kezdő lökést, hogy pszichiáterhez forduljon. Ez egy betegség, amit a mai orvostudomány kitűnően tud kezelni.

Ha neked jutottak már eszedbe hasonló gondolatok, ne habozz, jobb ha minél hamarabb orvoshoz fordulsz vele.

Szólj hozzá!

Címkék: depresszió orvos öngyilkosság félelem szeretet pszichiáter lehangoltság hangulatzavar


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr98516422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása