Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.01.21. 13:13 relaxmester

Legszomorúbb nap

Egy angol kutató hosszú és bonyolult számítások segítségével kimutatta, hogy az év legszomorúbb napja a január 20-hoz legközelebb eső hétfő. Sajnálatos módon általában ilyenkor történik a legtöbb öngyilkosság, mostanában keresik fel legtöbben a pszichológusokat.

A brit viselkedéskutató megállapította, hogy a hideg, a sötétség és a karácsonyi ünnepek alatt összegyűjtött energiák pont ekkorra kezdenek teljsesen kimerülni. Ebben az időszakban a legnehezebb betartani az újévi fogadalmakat is.

Enélkül a képlet nélkül is megállapíthatjuk, hogy zord napokat élünk...

Bár a mai időjárás inkább a képlet ellen, mint mellett van. Szerencsére a napsütés és a meleg jó érzésekkel tölti el az emberek nagy többségét.

A téli levertségre, szomorúságra vannak tudományos magyarázatok is. Bizonyított, hogy a sötétség és a rossz idő hatására a szervezet kevesebb boldogsághormont termel.

Bár ha megvizsgáljuk a napfény és a jókedv összefüggése is viszonylagos. Nemrég készült egy felmérés Európa több országában is megkérdeztek embereket, hogy véleményük szerint hány napsütéses nap volt az elmúlt héten.

A skandináv országok lakói kétszer annyi napsütéses napra emlékeznek, mint valójában volt.

És Magyarországon?

A magyar emberek többsége feleannyi napsütéses napra emlékezett... Jellemző...

De ne adjuk fel, még van remény. Az öngyilkosságok száma csökkenő tendenciát mutat, az eltelt 15 év alatt mintegy 30 %-kal csökkent az öngyilkosok száma.

Ami még továbbra is aggasztó, hogy 2002-ben a felnőtt lakosság mintegy 13 %-a küzdött a depresszióval, ez az érték 2006-ra 18%-ra növekedett...

Szólj hozzá!

Címkék: depresszió stressz öngyilkosság pszichológus szomorú hangulat boldogtalanság szomorúság


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr58305766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása