Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2007.12.11. 10:43 relaxmester

Szorongás, de miért?

A szorongás rohamokban jelentkezik.

Ha szorongásos vagy, nem feltétlenül érzed a fizikai tüneteket (szapora szívdobogás, gyomorösszerándulás, émelygés, izzadás , alvászavarok stb.). ezért nem rémülsz meg tőle, viszont azt tudnod kell, hogy a szorongásos rohamok szívrohamot is okozhatnak. Ilyenkor már nagy a baj.

Gyermekeken végzett kísérletek bizonyítják, hogy egyes veszélyes helyzetekkel kapcsolatos félelmeket a tapasztalatok alakítják ki. Ha a kisgyerek még nem ért hozzá a forró kályhához, nem fog félni tőle, viszont ha már megégette magát vele, a félelem érzés mindig dolgozni fog a kályha látványától. Feltételes reflex alakul ki benne.

A félelem többnyire valamilyen tárgyra irányul. Ez lehet reális helyzet: pl. vizsgadrukk, vagy a műtéttől félünk. Ezektől az egészséges ember is tart. Az más kérdés, hogy mennyire tud uralkodni az érzésein.

 A szorongás bárkin elhatalmasodhat, és bizonyos szinten meg is van mindannyiunkban.

Kitől félünk?

A szorongás inkább személyekre irányul. Például a szülők iránt kialakuló szeretet, vagy elfojtott gyűlölet kiválthat egy szorongást (félelmet a szülőktől) a gyerekben.

Volt olyan beteg, akinek a házassági szándéka hiúsult meg minden évben visszatérő szorongásos, depresszív állapotaitól. Nála ezek a fázisok évente kb. 2-3 hónapig tartottak. Állapotát azonban lehetett kezelni.

A szorongást sokféleképpen lehet gyógyítani, de az egyik hatásos módszer a relaxáció. A relaxálást olyankor kell kezdeni, amikor a szorongási roham kicsit lecsillapodott. Folyamatos gyakorlással kevesebb mint 4 hét alatt el lehet múlasztani a szorongást. Ezt az állapotot pedig csak fenn kell tartani a stressz lekűzdéséhez javasolt 32 pont szerint.

Hidd el érdemes!

Szólj hozzá!

Címkék: betegség depresszió szorongás alvászavar félelem szeretet gyűlölet roham lazítás izzadás tünet relaxáció émelygés generalizált stresz gyomorösszerándulás refelex pszichés elfojtott


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr14260121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása