Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2007.12.01. 12:31 relaxmester

Mi váltja ki a depressziót?

Íme néhány történet olyan stressz helyzetekről, amelyek gyakran a depresszió kiváltó okai is lehetnek:

Mi váltja ki a stresszt, a depresziót?
 
Amíg nem voltak automata mosógépek, addig a háziasszonyok a hétfőt sötét napnak tartották. Nemcsak mert elmúlt a hétvége, amikor az egész család együtt volt, és elkezdődtek a hétköznapok; hanem azért is, mert a legtöbb családban hétfőn mostak. Ha erre a nehéz munkára gondoltak a hétfői nap máris sötét színekben tűnt fel.
 

És egy másik történet:

Bálint, aki kitűnően hegedül először játszott egy ünnepségen nagyobb hallgatósaág előtt. Tanárai és diáktársai lelekesen hallgatták mivel tetszett nekik a hegedűszóló.  „Bálint, ma este nagyszerű voltál.” – mondta neki az egyik osztálytársa „Nem egészen – válaszolta -, egyszer rontottam.” Mivel a rengeteg hang közül azt az egyetlen-egyet nem talált el, az előadását kudarcként élte meg.

Dr. Selye János világhírű magyar biológus így határozta meg a stressz fogalmát:

"A stressz, nem specifikus válasza a testet ért igénybevételeknek".

Nem specifikus, azaz nem a beható ingerektől függően különbözik, hanem sokféle inger hozhatja létre és mindenkinél azonos módon jelentkezik.
" mindegy hogy kellemes, vagy kellemetlen helyzettel állunk szemben, szükségünk van a stressz hatására, hisz -e nélkül nem élnénk, csak vegetálnánk ".
" A stressz az élet sava - borsa " - mondta.

1 komment

Címkék: depresszió stressz szorongás félelem generalizált pszichés lámpaláz elfojtott


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr33256923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

relaxmester 2007.12.10. 14:07:08

A második történetben látszik, hogy a depressziót valójában a szorongás, az önértékelés hiánya is kiválthatja. Ebben az esetben is szükség van a gyermek önbizalmának javítására. Dícséretekkel és persze relaxációval lehet a pozitív gondolkodás irányába terelni Bálintot.
Fontos, hogy mielőtt elkezdik a lazzítást próbálják dícséretekkel és kedves szavakkal oldani a feszültséget, hogy a relaxáció még sikeresebb legyen.
süti beállítások módosítása