Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.05.19. 15:20 relaxmester

Öngyógyítás, vagy kamu?

Hogy állunk a depresszióval?

 

Hazánkban kissé magasabb a kedélybetegség előfordulása a nemzetközi átlaghoz képest, különösen a kétpólusú, azaz bipoláris depreszióé. Ebben az a jó hír, hogy a kétpólusú kedélyingadozás együtt jár találékonysággal, kreativitással és tehetséggel.

A rossz hangulatot több csoportra lehet osztani súlyosság szerint:

Az egyik az "egy rossz nap szindróma", ami mindenkivel előfordulhat, hogy semmi nem úgy jön össze, ahogy szeretné, tehát bal lábbal kel fel és a napját, vagy napjait negatív színben tünteti fel úgy érzi, hogy mindenki elhagyta. Ez gyakran jelentkezik, amikor valami nagy váktozás lép az életébe, vagy családtag halálakor.

Emellett van még a depresszió és az alapból melankólikus személyiség.

A depressziót lehet gyógyítani, a melankóliás személyeket azonban nem, el kell fogadni, hogy valakinek ilyen a természete. Persze a depresszió is öröklődő betegség, különösen a kétpólusú formája. A hajlamot azonban orvosilag nem lehet kezelni, ha már kialakult, azt annál inkább. Ha még nem alakult ki a depressziód, de tudod, hogy a családban már előfordult, a legjobb ha alkalmazol néhány meditációs technikát, sportolsz és mellette egészségesen táplálkozol.

A kedélybetegségekkel együtt járnak az alvászavarok, melyekkel ha hosszabb távon sem múlnak el, jó orvoshoz fordulni. A depresszió egyéb tünetei még a hangulatromlás, örömtelenség, önétékelés csökkenése, halállal kapcsolatos gondolatok, súlycsökkenés...

Legjobb ilyenkor orvoshoz fordulni, hogy ne a mély depresszióból kelljen kikúrálni magad. Ha még nem alakult ki a baj, önmagadat is gyógyíthatod.

Öngyógyítás orvosilag elfogadott módszere pedig a relaxáció. Ha szorongásaid vannak, tehát nem kifejlett depressziós tünetektől szenvedsz, alkalmazhatsz valamilyen relaxációs technikát. Rengeteg embernél már bevált. Láttál már depressziós tibetit? Biztos nem...

 Önfeledt nevetés? - a relaxáció segít, hogy elérd Te is

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: depresszió orvos szorongás tehetség öngyógyítás relaxáció hajlam kedélybetegség kétpólusú


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr24476908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása