Linkblog

Díjtalan E-könyv

Most ingyenesen letöltheted

Az egészséges félálom

című e-könyvünket:

tanfolyam

Ha szeretné megtudni, hogy milyen egyszerű módszerek vannak a depresszió otthoni kezelésére iratkozzon fel INGYENES tanfolyamunkra!
Név:
Email:

Szavazás

Hasznos

Hirdetés

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2007.12.16. 11:54 relaxmester

Miért következik be az összeomlás?

 

Biztos Te is érezted már, hogy nincs mit tenni, az élet nem mehet tovább, mert nem találod a megoldást a problémáidra, amik egyszerre a teljes súlyukkal Rád nehezedtek...

 

Nincs időd hogy befejezd a feladataidat. Nem értenek meg. Teljes a zűrzavar...

Rájössz azonban, ha túl vagy rajta, később se lesz kevesebb problémád, mint ilyenkor.

De akkor miért is következik be az összeomlás?

Ákos, egy 28 éves fiatal férfi akkor omlott össze, amikor munkahelyén megkapta hóvégi értékelését, hónapok óta attól is tart, hogy bármelyik nap elbocsájthatják. Feleségével egy ideje nem tudott kibékülni, mert mostanában mindenen összekapnak. És ráadásul ki sem tudja aludni magát, mert a matrac eléggé kényelmetlen.

A válasz a kérdésre: a tehetetlenség. Az összeomlást mindig a tehetetlenség érzése váltja ki. Akkor zuhanunk magunkba, akkor rogyunk meg problémáink súlya alatt, amikor felismerjük, hogy nem tudunk mit tenni. Ákos problémái is ott tornyosultak a feje fölött egy ideje. Csak úgy érezte egyszerre zúdul rá minden. Nagyon tehetetlennek érezte magát

De valóban erről van e szó, hogy nem tudunk mit tenni? Tényleg lehetetlen megoldani a problémát?  Nem egyáltalán nem, csak az a helyzet, hogy abba a csapdába esünk, hogy elhisszük, hogy tényelg nem tudunk kikecmeregni ebből a szorongató állapotból. És kész...Mert ha ezt hisszük tényleg nem tudunk mit tenni. 22-es csapdája. Ilyenkor jöhet az összeomlás.

Legjobb ha szembenézünk a problémákkal, ne hagyjuk magunk felett tornyosulni őket!

Szólj hozzá!

Címkék: stressz szorongás alvászavar félelem összeomlás tehetetlenség


A bejegyzés trackback címe:

https://relaxmester.blog.hu/api/trackback/id/tr34263719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása